Zespół Szkół
Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Władysława Stanisława Reymonta

Rozpoczęcie procesu rekrutacji uczniów technikum żywienie i usług gastronomicznych i branżowej szkoły zawodowej w zawodzie kucharz, do projektu ERASMUS+ nr 2022-PL01-KA121-VET-000065866, z wyjazdem na zagraniczny staż zawodowy w terminie od 30.01-10.02.2023 w ośrodku DEULA Nienburg

 

Jest to kolejny projekt realizowany przez Zespół szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Radomiu w ramach przyznanej AKREDYTACJI numer: 2020-1 PL01-KA120-VET-095630  na lata 2021-2027.

Zainteresowani uczniowie proszeni są o pobranie załączonej ankiety i wypełnienie jej w formie elektronicznej do dnia 21 grudnia 2022r. i przekazanie p. Emilii Zamkowskiej (można w formie elektronicznej lub wydruk pozostawić w sekretariacie, w kopercie z napisem Projekt – I grupa). Średnią ocen oraz ocenę  zachowania i liczbę godzin opuszczonych i usprawiedliwionych proszę wpisać na podstawie klasyfikacji śródrocznej (z dziennika roku szkolnego 2022/2023). Wychowawca lub opiekun zajęć praktycznych potwierdzi zgodność tych danych z dziennikiem swoim odręcznym podpisem. Proszę uważnie wpisać swoje dane kontaktowe, ponieważ w razie zakwalifikowania się na podstawie tej ankiety uzupełniane będą dalsze dokumenty wymagane do realizacji projektu. Uzasadnienie chęci uczestnictwa w projekcie odgrywa również istotną rolę w rekrutacji.

Spośród chętnych uczniów komisja wybierze takie osoby, które przejawiają duże zainteresowanie zagadnieniami związanymi z zawodem, w którym się uczą, osiągają dobre wyniki w nauce, wyróżniają się swoim zachowaniem, aktywnie działają na rzecz szkoły, a także potrafią porozumieć się w języku niemieckim.

Wyłonionych zostanie 13 uczestników na liście głównej i kilka osób na liście rezerwowej – łącznie co najmniej 15 osób. W projekcie mogą uczestniczyć stażyści z poprzednich lat, ale pierwszeństwo mają osoby, które jeszcze nie brały udziału w żadnym projekcie z wyjazdem na staż zawodowy.

 

Skip to content