Zespół Szkół
Centrum Kształcenia Rolniczego
im. Władysława Stanisława Reymonta

Świąteczne pieczenie z młodszym kolegami

  • 13 grudnia 2022
  • autor: agroradom

W dniu 8 grudnia  w pracowni technologii gastronomicznej naszej szkoły  gościliśmy 8-osobową grupę dzieci z Publicznej Szkoły Podstawowej w Młodocinie Mniejszym wraz z opiekunami. Celem warsztatów było wykonanie przez dzieci świątecznych pierniczków i ich ozdobienie. Zorganizowania warsztatów podjęły  się dwie klasy pierwsze technikum żywienia i usług gastronomicznych. Klasa 1Ptb przygotowała ciasto na pierniczki i lukier, zaś uczniowie z klasy 1PTa byli bezpośrednimi opiekunami w trakcie warsztatów. Uczniowie ubrali się stosownie do okoliczności, każdy miał czapkę Mikołaja i opiekował się jednym z dzieci. Atmosfera była świąteczna i zapewniała obfitość wrażeń. Dzieci z ogromnym zaangażowaniem i skupieniem wykonywały swoje zadania: wałkowanie ciasta, wykrawanie, zdobienie pierniczków. Dzieci wykonały także witrażyki z pierniczków. Pani kierownik Beata Karolak wręczyła dzieciom i ich opiekunom drobne gadżety.

Zdjęcia

Skip to content