plen

Search

Facebook Likebox Slider

Slide background
Witamy w Zespole
Szkół Agrotechnicznych
i Gospodarki Żywnościowej
im. Władysława Stanisława Reymonta
w Radomiu
Slide background
Zapraszamy do zapoznania się z naszą szkołą.

zdowieW dniu 20 kwietnia 2016 roku odbył się w Zespole Szkół Agrotechnicznych i Gospodarki Żywnościowej im. Władysława Stanisława Reymonta konkurs kulinarny „Zdrowie na talerzu”.

Celem konkursu było popularyzowanie zdrowego odżywiania poprzez wykluczenie z potraw soli i cukru. W rywalizacji wzięło udział 17 uczniów Agrotechnika. Na stole pojawiły się zdrowe i smaczne potrawy w formie zakąsek do sporządzenia których wykorzystano pełną gamę ziół. Komisja Konkursowa po burzliwych obradach wyłoniła zwycięzców dla których Dyrektor ZSAiGŻ ufundował nagrody.

Pierwsze miejsce zajęła Ola Sobania z klasy 2 TW za przygotowanie zapiekanego bakłażana z warzywami w sosie sezamowym. Drugie miejsce zajęła Daria Kurys z klasy 2 TŻ za pieczonego łososia pod pierzynką z kaszy i buraczków. Trzecie miejsce zajął Przemysław Warchoł z klasy 3 TŻ za szparagi w szynce parmeńskiej w sosie holenderskim. Została wyróżniona także uczennica klasy 1 tż Yelizaveta Levischenko za tartę z łososiem w sosie beszamelowym.

Wszyscy uczestnicy podeszli do konkursu bardzo odpowiedzialnie prezentując bogatą rewię przekąsek. Mogli uczyć się od siebie wzajemnie przyglądając i degustując potrawy rywali.

Opiekunami konkursu kulinarnego byli nauczyciele: Marzena Senator i Marlena Pawlik.

Zdjęcia

NASI PARTNERZY

Image
Image
Image
Image